Logo bredavandaag.nl
De redactie van BredaNu bij het Radius College. foto Hinke Rutten
De redactie van BredaNu bij het Radius College. foto Hinke Rutten

Live-verslag Singelloop uitdaging voor BredaNu

BREDA - Met vijf camera’s, twee mobiele studio’s en een groep enthousiaste vrijwilligers wil BredaNu zondag de Singelloop live gaan verslaan. Hoofdredacteur Hans Canters spreekt over een spannende klus voor de omroep. “Het is altijd afwachten of de techniek je niet in de steek laat. Voor ons is dit een belangrijke test.”


De hoofdredacteur liep vorig jaar mee tijdens de Singelloop en genoot enorm van het evenement. “Toen kwam het idee naar boven om er iets mee te doen. Daarnaast is het dit jaar de dertigste editie en dat verdient iets bijzonders.” Voor de vrijwilligers van BredaNu is het een enorme uitdaging om technisch alles op orde te krijgen. “Afgelopen week hebben we de verbindingen getest en dat werkte zes uur lang prima.”

Op de dag zelf start de uitzending om 10.30 uur op Ziggo kanaal 40 en de radioliefhebbers moeten afstemmen op 107.3FM of 92.9 (kabel). “De mensen kunnen veel verwachten van ons. We gaan deelnemers opvangen na de finish, ontvangen gasten in de studio en er wordt sfeer geproefd langs het parcours”, zegt Canters.

BredaNu krijgt zondag hulp van Elisabeth TV, een groep vrijwilligers die tv maken voor de ouderenzorg in Breda. “Zij beschikken over uitstekende apparatuur en zagen de samenwerking zitten.” 076 Radio schiet te hulp bij radio-uitzendingen.  Als het allemaal volgens plan verloopt, wil Canters meer werk maken van grote evenementen in Breda. “De stad kent zo veel leuke evenementen. Denk aan het Jazz Festival of de ParaGames. In de toekomst willen we meer live-uitzendingen gaan verzorgen, maar dan moet dit wel goed gaan.”

Een rol heeft hij zelf niet tijdens de uitzendingen. “Misschien dat ze me voor de camera trekken na mijn vijf kilometer, maar anders niet. Ook niet als rennende reporter nee, hoewel dat idee wel door mijn hoofd heeft gespeeld.”

Luister naar het verslag van de Singelloop via 076Radio en BredaNu 107.3 FM FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief