De halve marathon van de Singelloop 2015.
De halve marathon van de Singelloop 2015. Wijnand Nijs

Onverwachts goede Singelloop voor Colin Bekers na zomer vol tegenslag

Sport

BREDA - Het was zijn twintigste Singelloop, dacht hij zelf. En het was een bijzondere voor de Bredase hardloper Colin Bekers. Na een zomer vol tegenslagen, bleek hij de laatste weken rapper te herstellen dan gedacht. Dat resulteerde in 1.08.20 op de halve marathon, goed voor de derde plaats bij de Nederlanders.

Bekers raakte overtraind aan het begin van de zomer, brak zijn arm en zag eigenlijk zijn hele naseizoen in het water vallen. “Ik wist ook niet wat ik moest verwachten. Ik had twee weken geleden mijn eerste wedstrijdje gelopen. Dit was de derde sinds die tijd.”

De 36-jarige hardloper - met startnummer 36 - was tevreden over zijn niveau en zijn eindtijd, waar hij ‘maar’ twee minuten boven zijn persoonlijk record uit 2009 bleef. “Ik had ook niet het idee dat het harder kon dan dit. Het mannenveld was niet zo sterk bezet en ik zag dat ik kans maakte op een podiumplaats bij de Nederlanders. Daar ben ik voor gegaan.”

Bekers moest alleen Michel Butter en Ronald Schröer voor zich dulden. Zij eindigden als vijfde en zesde overall, Bekers werd dertiende in de wedstrijd die gewonnen werd door Langat uit Kenia. Waar die Keniaan als een razende startte en daarna terugviel, had Bekers over. “Ik kon tussen de tien en vijftien kilometer iets versnellen. Ik ben blijven gaan. Ik wist dat ik de laatste zes, zeven kilometer tekort ging komen.”

Over het weer wilde Bekers niet klagen. “Het was warm, maar het ook veel slechter gekund. Ik ben heel blij met deze tijd.”

Bekers start over twee weken in de marathon van Amsterdam. “Als haas voor een jongen die 2.25 uur wil lopen. Dat is sneller dan mijn persoonlijk record. Ik kijk wel hoever ik zelf kom.” Daarna lonkt het voorjaar. “In Rotterdam wil ik de marathon lopen.”