Afbeelding
Smakelijk Breda

Smakelijk Breda: Drie gangen bij Rodeo

Blog

BREDA - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Rodeo op de Grote Markt.

Rodeo opende februari dit jaar de deuren. Inmiddels is het restaurant vaste prik voor liefhebbers van een goed stuk vlees. Eigenaar en chefkok Rene Lancée werkt met vlees uit Argentinië, afkomstig van runderen die met natuurlijke producten worden gevoed en vrij kunnen grazen in de weilanden.

Bij het 3-gangenmenu (€25) van Rodeo heb je de keuze uit diverse voorgerechten zoals chicken wings, Mexican tomato soup, French onion soup, carpaccio (meerprijs 3 euro) en mozzarella cheese fingers. Mijn keuze valt op de small bbq ribs met chilisaus, een aanrader! Alleen door de foto krijg je al zin in deze ribbetjes. Door het goede vlees en de lekkere marinade is dit een voorgerecht letterlijk en figuurlijk om je vingers bij af te likken.

Als hoofdgerecht heb je de keuze uit diverse gerechten zoals een American steak (200 gr) met pepersaus, spareribs, rib-eye met pepersaus (200 gram of voor 6,50 euro meerprijs 350 gram), fajita chicken, gebakken zalmfilet met tartaarsaus, gegrilde tonijn met tartaarsaus (meerprijs 3 euro) of grilled chicken met salsasaus.

Ik ga voor de tenderloin steak, oftewel ossenhaas (180 gram meerprijs 5 euro of 250 gram meerprijs 9 euro). Mijn 180 gram medium gebakken Argentijnse ossenhaas is super mals, heeft een heerlijke grillsmaak en wordt geserveerd met pepersaus, een aardappeltortilla en Franse frietjes met mayonaise (0,75 euro).

Tot slot het dessert. Dan mag je kiezen uit chocolademousse, warme appeltaart of cheesecake (meerprijs 1 euro). Ik ga voor de chocolademousse: een voltreffer. Het toetje is een aanrader voor de chocoladeliefhebber en bestaat uit een stevige mousse van witte en bruine chocolade. Zeer romig en machtig, maar wel erg lekker. Complimenten voor iedereen die dit dessert na een voor- en hoofdgerecht nog helemaal op krijgt!

Conclusie
Rodeo laat zien dat je voor kwaliteitsvlees bij het grillrestaurant aan het juiste adres bent.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.