Afbeelding

Recept van de week: Konijnenbouten

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Konijnebouten met champignon-roomsaus en witlof

Hoofdgerecht voor 3 personen
Benodigdheden :
3 konijnebouten
500 gram witlof
Een bakje champignons fijn
2 deciliter kokosroom
1 ui 
Rozemarijn
1 theelepel mosterd
Peper 
Zout 
Olijfolie
Aluminiumfolie

Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De konijnebouten bestrooien met rozemarijn , zout en peper.
Olijfolie verwarmen in een koekenpan en de konijnebouten snel rondom dichtschroeien. Een ovenschaal insmeren met olijfolie en hierin de konijnebouten leggen, overgieten met het bakvet en de schaal afdekken met aluminiumfolie. De konijnebouten 40 minuten laten garen in de oven.

Ondertussen een pan met water opzetten voor de witlof. De witlofstronken wassen en aan de onderkant de kern er puntig uitsnijden. Zout aan het kokende water toevoegen en hierin de witlofstronken 12 minuten koken. Ondertussen de champignons schoonvegen en de ui snipperen. Olijfolie verwarmen en de ui even fruiten , champignons toevoegen en meebakken . Na 1 minuut zout toevoegen en nog 4 minuten op middelhoog vuur bakken. Room en mosterd toevoegen en onder af en toe roeren de saus in laten dikken. Op smaak brengen met zout en peper.
Witlof uit laten lekken . Konijnebouten op borden leggen champignonsaus erover verdelen en witlof ernaast leggen . Lekker met ovengebakken aardappelen.
Bijpassende muziek: New Order - Music Complete