Afbeelding

SP Breda wil stop op verkoop sociale huurwoningen

Politiek

BREDA - SP Breda wil de verkoop van sociale huurwoningen tegengaan. Dit blijkt uit een brief van de fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

In de brief kaart SP Breda het tekort aan sociale huurwoningen nogmaals aan bij het college. Hierbij wijst de fractie ook op het aantal statushouders dat woningzoekende is, maar ook op de duizenden Bredanaars die ingeschreven staan voor een betaalbare woning.

De SP stelt bij dit probleem de vraag of de bestaande taskforce ook het uit de verkoop terugtrekken van sociale huurwoningen meeneemt als maatregel. “Is het college het met SP Breda eens dat het verkopen van sociale huurwoningen terwijl er juist daaraan een ernstig tekort is, is als dweilen met de kraan open?”

Daarnaast wil de partij ook weten wat de reden is voor het aan de voorraad onttrekken van sociale huurwoningen en hoeveel er op het moment nog in de verkoop staan of gaan staan. “Hoeveel statushouders kunnen in al die woningen gehuisvest worden indien de regelgeving daadwerkelijk wordt aangepakt”, vraagt Bas Maes namens de SP.

Daarnaast juicht de Bredase partij toe dat het gevoel voor urgentie ook bij de aanpak van de minister van Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie te zien is. “Woningdelen wordt mogelijk, bouwregels worden opzij geschoven, corporaties mogen vastgoed van derden weer beheren, enzovoort”, aldus SP Breda.