Traditie: de diploma-uitreiking voor de Cadetten van de defensie academie. Schouwspel vol protocollen. foto Jorgen Janssens
Traditie: de diploma-uitreiking voor de Cadetten van de defensie academie. Schouwspel vol protocollen. foto Jorgen Janssens

Bredase officieren krijgen diploma uit handen van minister-president

Algemeen

BREDA - Minister-president Rutte reikt maandag 12 oktober officiersdiploma's uit aan de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Hij spreekt hierbij de afgestudeerden toe. Dat kondigt de militaire opleiding aan.

Bijna 160 cadetten rondden het afgelopen jaar hun opleiding succesvol af. "De diploma-uitreiking, ook wel bullenparade genoemd, vormt voor de cadetten de eerste mijlpaal in hun carrière bij Defensie", aldus de opleiding. "Na de ceremonie breekt voor de jonge officieren een nieuwe fase in hun militaire loopbaan aan. De kennis en kunde die ze opdeden tijdens hun studie aan de KMA gaan ze nu in de praktijk brengen als officier bij de diverse krijgsmachtdelen."

Het is de eerste keer dat de diploma's door een minister-president worden uitgereikt. Naar traditioneel gebruik sluiten de jonge officieren de ceremonie op het Kasteel van Breda door hun petten in de lucht te gooien.

De KMA is een onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie en verzorgt de militaire en vaktechnische opleiding en vorming van officieren voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.