Twitter

Breda wijst annexatie Oosterhout Zuid af via Twitter

BREDA - Breda laat op Twitter weten de grensen niet te verschuiven naar het noorden. Dit blijkt uit een twitterconversatie met Peter de Kock van Oosterhout Zuid.


In de conversatie vraagt Peter de Kock of Oosterhout Zuid aan kan sluiten bij gemeente Breda door de grenzen naar het noorden te verschuiven. “Voor jullie een kleine moeite, voor ons en groot plezier.”

Waarop @breda reageert met: 'Hallo @peterdekock , hier Breda :). Wat kunnen we voor je betekenen? ^DO'
#peterdekock verduidelijkt zijn vraag: '@breda Nou, dit dus: jullie gemeentegrenzen naar het noorden opschuiven tot aan het Wilhelminakanaal.'

@Breda stellig: 'Nou dat gaat helaas niet lukken. Maar je kunt altijd nog in Breda komen wonen. :-)'
Een reactie van Peter de Kock op dit bericht is nog niet verschenen.

Hebben we hier te maken met nieuw Twitterbeleid bij de gemeente Breda? In navolging van de geprezen communicatie van KLM, de soms luchtige toon van NS? Ja, geeft een woorvoerder van de gemeente aan. “Ons communicatiebeleid zegt dat Breda wil zijn waar haar inwoners zijn, en dat betekent dat wij ook steeds meer via social media communiceren.”

In plaats van alleen het plaatsen van de belangrijke nieuwtjes gaat medewerkers ook het gesprek aan via het platform. “Dit wordt gewaardeerd door onze volgers, dat zien we in complimenten die we ontvangen”, aldus de gemeente. Dat het soms oppassen is, weten ze bij T-mobile. Daar moest een iets te grappige medewerker door het stof nadat hij een grap had gemaakt te koste van Frans Bauer. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief