Afbeelding
Ricardo van Weerd

Gewonde bij schietincident Merodelaan Haagse Beemden

Politie

BREDA - Bij een schietincident is woensdag tegen half een een persoon gewond geraakt. Dat bevestigt de politie.

Het gaat om een 46-jarige man die in de Merodelaan gewond werd aangetroffen, dat bevestigt de politie. De traumahelikopter werd opgeroepen voor de behandeling van de gewonde, die later met een ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie sloot de Merodelaan korte tijd af voor technisch onderzoek.  

Het is nog onduidelijk waar het schietincident plaatsvond, aldus de politie. De man werd rond 12.30 uur in de Merodelaan aangetroffen. "De man was aanspreekbaar maar wilde niets vertellen over de toedracht en de omstandigheden waardoor hij gewond raakte."  

De politie maakte eerder deze woensdag melding van een gewonde die bij het ziekenhuis in Oosterhout werd afgeleverd. Daar kwam om 11.30 uur een persoon met een schiet- of mogelijk steekwond bij het ziekenhuis. "Deze man werd afgeleverd door een zwarte Mercedes met een Belgisch kenteken, die daarna wegreed", aldus de woordvoerder van de politie. "De man is voor behandeling en voor zijn eigen veiligheid overgebracht naar een ander ziekenhuis."

Het is onduidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben. "Wij linken ze nog niet aan elkaar, maar houden alle opties open. Gezien de tijd en de afstand valt het niet uit te sluiten."