Afbeelding
De Zonnebloem

Depla onthult eerste Bredase Zonnebloemauto

Algemeen

BREDA - Burgemeester Depla heeft woensdagochtend de eerste Bredase Zonnebloemauto onthuld. Dit deed hij in het bijzijn van directeur Noud van Rooij van de Zonnebloem.

De Zonnebloemauto kan gehuurd worden door mensen met een beperking. De verhuur gebeurt vanuit het nationaal bureau van de vereniging aan de Zorgvlietstraat. Wie gebruik wil maken van de auto, moet een pas aanvragen bij de Zonnebloem. Deze kost eenmalig tien euro en een auto huren kost veertig euro per dag, waarbij de eerste honderd kilometer zijn inbegrepen.

Burgemeester Depla onderstreepte bij de ingebruikname van de auto het belang van de mogelijkheid om een auto te huren. “Ook als je bent aangewezen op een rolstoel of scootmobiel wil je kunnen gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van een ander. Een mooi initiatief dat eraan bijdraagt dat mensen met een lichamelijke beperking zelf de regie in handen kunnen  houden.”

Breda is de tweede Brabantse stad waar een auto gehuurd kan worden. Vorig jaar werd een proef gestart op zes plaatsen in Nederland, nu wordt het aantal auto’s uitgebreid met 15.