Afbeelding

Koopgesprekken over alle woningen Remise Princenhage

Economie nieuwbouw

PRINCENHAGE - Ontwikkelaars NBU en Maas-Jacobs gaan met zestig potentiële kopers in gesprek voor de huizen op plan Remise Breda in Princenhage. Tweehonderd belangstellenden schreven zich na de pre-sale op 3 oktober.

“Dat we voor alle woningen met kopers in gesprek zijn, is wel uniek”, vertelt ontwikkelaar Jan-Kees Fait van NBU. Dat er veel belangstelling was voor het project, was bekend. “De verwachtingen waren ook wel hoog gespannen. Doordat we pas laat met de gemeente overeenstemming hadden over het plan, hebben we lange tijd een inschrijfsite gehad. Daar hadden al duizend belangstellenden zich aangemeld.”

De zestig potentiële kopers hebben zoveel mogelijk hun favoriete woning toegewezen gekregen. De overige inschrijvers worden benaderd, mochten er kopers afhaken.

Het plan op de plaats van de voormalige busremise van Veolia in Princenhage omvat zestig woningen, variërend in prijs van 235-duizend tot 699-duizend euro. “Daarvan bestaat ongeveer de helft uit rijwoningen”, vertelt Fait. Daarmee zorgt het project ook weer voor wat doorstroming op de woningmarkt, vermoedt hij. “Daar zitten zeker mensen bij die uit een huurwoning komen, of mensen die vanuit thuis komen.”

Eerder dit jaar bleek er ook al veel belangstelling voor Op Dreef in Princenhage, dat daarmee erg in trek blijkt te zijn voor kopers. “Princenhage is een dorp in de stad, dat spreekt mensen erg aan. Je hebt de sfeer van een dorp en de voorzieningen van een stad.”

De snelheid waarmee Remise Breda richting verkoop gaat, past bij het huidige tijdsbeeld. “Je ziet met name het afgelopen half jaar dat het weer aantrekt op een aantal plaatsen, onder meer in Breda”, besluit Fait.