Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Rumbledethumps zonder kaas

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Rumbledethumps zonder kaas.

Rumbledethumps is een Schots ovengerecht met aardappel, kool en ui. In het gerecht wordt ook kaas gebruikt, meestal cheddar. De kaas heb ik in dit gerecht weggelaten. In plaats daarvan heb ik bruchettakruiden, pindakaas en Keltisch zeezout gebruikt. Je kunt dit gerecht vooraf maken en later in de oven afbakken. Het kan geserveerd worden als bijgerecht of als hoofdgerecht. En wil je toch kaas? Roer er dan wat geraspte kaas doorheen en gooi er ook wat op voor het in de oven gaat.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
1 witte kool van ca. 1 kilo
750 gram aardappelen
1 grote ui
1 eetlepel Bruchettakruiden
1,5 eetlepel pindakaas
1 theelepel Keltisch zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snij in stukken. Kook ze in ca. 25 minuten gaar. Snij ondertussen de ui in ringen, de kool in plakken en vervolgens in strookjes. Gooi de harde kern weg. 
Verwarm olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui zachtjes ca.10 minuten. Voeg de kool toe , zet het vuur hoog en roerbak de kool ca. 5 minuten mee. Zet daarna het vuur uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de pindakaas en bruchettakruiden door. Voeg de kool toe en roer alles door elkaar. Vet een ovenschaal in en daar de puree in. Strooi het Keltisch zeezout erover en bak ca. 20 minuten in de oven.