Afbeelding
Ricardo van Weerd

Gewonde Merodelaan aangehouden voor dubbele moord Hooge Zwaluwe

Politie

HOOGE ZWALUWE/BREDA - De man die woensdag met een schotwond werd aangetroffen in de Merodelaan, is zaterdag aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op twee personen in Hooge Zwaluwe. Een van beide vermoorde personen zou No Surrender-leider Brian Dalfour zijn.

Ook een 39-jarige man uit BelgiĆ«  werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Ook hij belandde afgelopen woensdag met verwondingen in het ziekenhuis. De 39-jarige man werd afgelopen woensdag rond het middaguur door onbekenden gewond achtergelaten bij het ziekenhuis in Oosterhout. Hij had een zichtbare steek- of schotwond opgelopen. Zijn arrestatie vond plaats op donderdagavond 15 oktober.

De 46-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) werd eveneens afgelopen woensdag rond het middaguur gewond aangetroffen. Dat gebeurde in de Merodelaan in Breda. Hij bleek gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Deze verdachte werd zaterdag aangehouden.

Een Team Grootschalige Opsporing (circa 25 rechercheurs), verricht onder leiding van een officier van justitie, het opsporingsonderzoek. "Het sporenonderzoek rond de plaats van het delict is afgerond. Het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen is nog in volle gang", aldus de politie zaterdag. Op diverse plaatsen in Nederland zijn deze zaterdag doorzoekingen van woningen verricht.

De twee arrestanten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Beide mannen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak in Hooge Zwaluwe.