De halve marathon van de Singelloop 2015.
De halve marathon van de Singelloop 2015. Wijnand Nijs

Atleet Colin Bekers als haas naar record in marathon Amsterdam

Sport

BREDA/AMSTERDAM - De Bredase atleet Colin Bekers heeft zondag in Amsterdam onverwachts zijn persoonlijk record op de marathon aangescherpt tot 2.25,35 uur. Zijn record stond op 2.26,07, eveneens gelopen in Amsterdam. Bekers startte in Amsterdam als haas voor Imo Muller, maar liep de race zelf ook uit.

Het is voor Bekers een onverwachtse aanscherping van zijn persoonlijk record. De atleet kampte deze zomer met blessures en maakte pas twee weken voor de Singelloop op 4 oktober weer zijn rentree. Ook in Breda liep hij lekker en werd hij de derde Nederlander.

Bekers was duidelijk verbaasd. “Tsja... Ik snap er zelf natuurlijk ook geen reet van”, schrijft hij op Facebook. “Zojuist mijn marathon PR verbeterd tot 2,25'35'' als haas voor Imo Muller van start tot finish. En dat dus na een zomer zonder marathonvoorbereiding en waar ik al blij was überhaupt races te kunnen lopen.”

De lange afstandsloper ging weg op 2,25,00 uur. “Tot halverwege (1,12'20'') een matig gevoel. Daarna begon ik me juist steeds fitter te voelen. En Imo volgde prima. Licht verval na 30, maar eenmaal in het Vondelpark was het gaan tot de streep met Imo vlak erachter.”

Hij dacht zelf te kunnen hazen tot kilometer 30 of 35. Het werd dus meer. En nu? “Tijd om even na te genieten en te herstellen. En dan op naar de volgende marathon. Met toch wel iets van een voorbereiding. Hoe? Daar denk ik nog wel over na.”