Afbeelding
Guido Pas

Muziekman en vinylliefhebber Guido Pas overleden

Cultuur

BREDA - 'Deurmeneer' bij Mezz, vrijwilliger bij Breda Barst en Belcrum Beach en medewerker bij Velvet. Het leven van Guido Pas stond in het teken van muziek. Afgelopen nacht is hij op 44-jarige leeftijd in zijn slaap overleden 

Door Tessa Gorissen en Wijnand Nijs

Sinds 2002 zagen velen zijn gezicht bij de ingang van Mezz, waar hij naar eigen zeggen als ‘deur meneer’ aan de slag was. Daar draaide hij op 16 oktober 2002 zijn eerste dienst als vrijwilliger. Later was hij ook als betaalde kracht in dienst bij het poppodium. Toen hij daar bij een reorganisatie ontslagen werd, ging hij weer als vrijwilliger verder. "De schok is groot", laat Mezz-directeur Frank van Iersel weten. Hij noemt Pas een muziekman. "De muziek kwam vanuit zijn ziel, zo kun je dat wel zeggen. Hij was iemand met een missie voor muziek."

Voor het poppodium organiseerde hij ook de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue en het carnavalsontbijt. Vanaf 2009 ging hij aan de slag als facilitair medewerker bij het poppodium. Naast zijn werk bij Mezz was hij tevens vaste bezoeker.

Pas deelde zijn liefde voor muziek ook met zijn Facebookvrienden. Iedere dag plaatste hij een ‘Onder den naald’-post op Facebook, waarbij een nieuwe plaat uit zijn gigantische verzameling onder de aandacht werd gebracht. "Toen er vanmorgen geen tip kwam, raakten we al ongerust", vertelt Van Iersel.

Naast de enorme platenverzameling van meer dan 5000 LP’s, was hij vaak te vinden bij Velvet Store, waar hij bezoekers van advies voorzag. In verband met het overlijden van Guido Pas is de Velvet Store donderdagavond om 19.30 uur gesloten.

In het dagelijks leven werkte Pas bij Pento Print BV.