NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen.
NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen. Peter Visser

Hellemons trots: 'In onze situatie is dit een topprestatie'

NAC

BREDA – NAC-trainer Eric Hellemons is ontzettend trots na de 4-0-overwinning op Sparta. “We zijn nu een aantal weken bezig in deze nieuwe situatie en als je dan op deze manier wint, mag je ontzettend blij zijn” vertelt de interim-coach. "We hebben gehamerd op taken uitvoeren en inzet tonen. Dat hebben de jongens vandaag zeker laten zien."

Bekijk foto's van NAC-Sparta

Een van de spelers waar de trainer ontzettend trots op mag zijn is Mats Seuntjens. De vleugelaanvaller was bij drie van de vier doelpunten betrokken. “Ik speelde inderdaad een goede wedstrijd”, vertelt Seuntjens. “De acties lukten vandaag en dat geeft zeker veel vertrouwen.” Naast zijn eigen prestatie is de Bredanaar vooral blij met hoe het team heeft gevoetbald tegen Sparta. “Je merkt dat het steeds beter gaat. De ondergrens schuift steeds iets verder naar boven. Het is niet zo dat we vandaag foutloos hebben gespeeld, maar over het algemeen speel je een goede wedstrijd.”

Seuntjens weet dat hij ondanks zijn twee assists en het versieren van een strafschop ook  beter had gekund. “Aan het eind van de wedstrijd probeerde ik iets te veel te dollen, maar dat doe ik alleen omdat het vertrouwen groot is op een dag als vandaag. Dat moet ik niet doen, want voor hetzelfde geld veroorzaak je een tegendoelpunt.” Seuntjens verdedigt zichzelf wel door te zeggen dat het op sommige momenten niet anders kan. “Als ik tussen drie man sta, kan ik soms niet anders.”

Volgende week speelt NAC uit tegen FC Oss en daarna is de club drie weken vrij. “Dat is aan de ene kant lastig”, vindt Hellemons. “Maar in onze situatie niet zo verkeerd. Ik verwacht dat er voor die tijd een nieuwe trainer is gepresenteerd en hij heeft dan genoeg tijd om aan een team te bouwen.” Hellemons verwacht dat er dan wel wat speciale evenementen op het programma komen te staan. “Je hebt een soort mini-winterstop. Je zou kunnen denken aan een trainingskampje of iets in die richting.” 

Hij staat dan niet meer voor de groep. "Voor die tijd is er wel een nieuwe trainer in Breda. Ik hoop dat we er voor kunnen zorgen dat hij met drie overwinningen op zak kan beginnen", sluit hij af.