Drukte bij de eerste editie van het evenement.
Drukte bij de eerste editie van het evenement.

Local Gift Markt geeft Bredase producenten podium

Economie

BREDA - Unieke decembercadeau’s gekocht bij lokale ondernemers. Met die insteek organiseert Hub88 voor de tweede keer de Local Gift Markt op 21 en 22 november in het pand aan de Boschstraat. “Waarom zou je het van ver halen? Er worden zo veel toffe dingen gemaakt in Breda”, vindt een van de organisatoren Sylvia van der Vaart.

25 ondernemers hebben een tafeltje gereserveerd voor het weekend. “We hebben de kosten voor het huren van een plekje expres laag gehouden, omdat er ook veel startende ondernemingen bijzitten”, vertelt Van der Vaart. “Daarom vragen we ook één euro entree van elke bezoeker. Zo helpen zij de ondernemers een handje.”

Vorig jaar kwamen er ongeveer 500 bezoekers af op de Local Gift Markt. “Mensen willen graag iets unieks geven aan hun naasten met de feestdagen. Hier kunnen zij dat vinden.” Zo komen er kraampjes die tassen maken van oude vrachtwagenzeilen en worden er vintageradio’s verkocht. “Het is zo mooi om te zien wat mensen uit Breda allemaal kunnen maken.”

Naast de Local Gift Markt is er in het voorjaar ook altijd een Spring Markt. “Je merkt dat mensen het leuk vinden om lokaal te shoppen. Daarnaast vinden wij het gewoon belangrijk om Bredanaars een kans te geven hun producten aan de man te brengen”, besluit Van der Vaart.