NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen.
NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen. Peter Visser

NAC wil met winst op Oss de mini-break in

NAC

BREDA- Marinus Dijkhuizen zit vrijdagavond voor het eerst op de bank bij NAC Breda. De Bredanaars nemen het op tegen FC Oss. Voor Dijkhuizen is het erg fijn dat de ploeg twee overwinningen op zoek heeft. “Dan kom je een stuk makkelijker binnen.” De kersverse trainer ziet geen redenen om zijn opstelling aan te passen na de twee gewonnen duels.

“Ik ben er pas net en heb de afgelopen dagen veel geobserveerd en gesprekken gevoerd”, zegt Dijkhuizen. “Na deze wedstrijd hebben we een periode van ongeveer 2,5 week waarin we geen wedstrijden spelen. Dan heb ik de tijd om mijn stempel op het elftal te drukken.”

Mats Seuntjens en Ronnie Stam vinden het ook te vroeg om nu al een oordeel te vellen over de nieuwe trainer. Seuntjens: “Hij is er echt pas net. Je merkt dat hij zich nu tussen de groep beweegt en met iedereen een praatje maakt. Zo leert hij ons beter kennen en wij hem natuurlijk ook.” Seuntjens, de man van de wedstrijd tegen Sparta, merkt wel dat de sfeer in de groep veel beter is, “Je hebt natuurlijk ook twee keer achter elkaar gewonnen. Dat doet veel goed.” Stam denkt er hetzelfde over als zijn collega. “Het zijn tot nu toe de accenten waar het verschil in zit. In die break die we na FC Oss hebben zal meer duidelijk worden.”

Stam was er de laatste keer dat NAC en Oss elkaar troffen ook bij. In een drieluik kwam NAC toen als winnaar uit de bus en plaatste het zich voor de volgende ronde om promotie/degradatie. “Ik weet nog dat ik in een van die wedstrijden scoorde en dat Anouar Diba belangrijk was voor ons. Verder was het vooral overleven toen.” Nadat het in Oss 0-0 bleef en er in Breda een 2-2 op het scorebord stond werd de derde wedstrijd uiteindelijk met 1-3 gewonnen door NAC.

Vanavond lijken de kaarten beter geschud voor NAC. FC Oss staat op dit moment met acht punten uit tien wedstrijden op de zestiende plaats. De Ossenaren wonnen thuis pas één wedstrijd en dat was tegen het laag geklasseerde Fortuna Sittard. Als de club uit Breda vanavond wint, gaat het met drie overwinning op rij de periode zonder wedstrijden in.