Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch.
Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch. Perry Roovers /SQ Vision

Onderzoek Anneville-eik stilgelegd vanwege oplopende verkeershinder A58

Algemeen

ULVENHOUT - Rijkswaterstaat heeft het onderzoek naar de Annevilleboom in de middenberm van de A58 eerder beƫindigd dan gepland. Het werk bleek voor meer verkeershinder te zorgen dan verwacht, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Van 10.00 tot 16.00 uur zou in beide rijrichtingen een rijbaan afgesloten worden voor het verkeer om de onderzoekers voldoende ruimte te geven voor hun werkzaamheden. "En ook al is dat onderzoek niet helemaal afgerond, we stoppen er nu toch mee", aldus de woordvoerder.

Het onderzoek zorgde dinsdag voor lange files. De bomendokter bekeek de 140 jaar oude eik in de middenberm van  snelweg A58 tussen Breda en Tilburg staat. De dokter kwam in actie vanwege de mogelijke verbreding van de snelweg in de nabije toekomst. "Eigenlijk hebben we drie opties", vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "We verplaatsen de boom, we bouwen er om een slimme manier omgheen, of de boom wordt gerooid. Het onderzoek van vandaag heeft vooral betrekking op de mogelijke verplaatsing. Daarvoor moet duidelijk zijn wat de staat is van deze boom."

Een beslissing over de oplossing valt over enkele maanden, als duidelijk is wat de staat van de boom is en wat de kosten van de verschillende scenario's inhouden.