Hans Smulders.
Hans Smulders. YouTube

Hans Smulders nieuwe technisch directeur NAC

NAC

BREDA - Het zat er al een paar dagen aan te komen, maar nu is het dan ook definitief: Hans Smulders wordt de nieuwe technisch directeur bij NAC. Smulders komt over van FC Eindhoven. NAC presenteert de nieuwe verantwoordelijke voor het spelersbeleid woensdagmiddag aan de pers.

Beide partijen bereikten woensdag overeenstemming over een contract voor onbepaalde tijd. Smulders begint 1 december aan zijn klus bij NAC. 
De 51-jarige Smulders was als voetballer actief voor PSV en FC Eindhoven, maar maakte bij laatstgenoemde ploeg vooral indruk als technisch manager, aldus NAC. "Met beperkte middelen wist hij de tweede club van Eindhoven afgelopen seizoenen sportief steeds meer op de kaart te zetten." Afgelopen seizoen werd FC Eindhoven tweede in de Jupiler League met 80 punten. De ploeg miste echter promotie naar de eredivisie toen het in de play-offs over twee wedstrijden verloor van FC Volendam.

"Hans heeft bij Eindhoven bewezen een goede en professionele organisatie te kunnen bouwen", stelt Joost Gielen, als voorzitter van de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor de aanstelling van de Technisch Directeur, op de site van NAC. "Met zijn uitstekende netwerk en moderne aanpak past hij goed bij het NAC dat wij voor ogen hebben. Daarnaast bleek er een goede klik met onze trainer."

De nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen en Smulders hebben elkaar vooruitlopend op elkaar aanstelling al gesproken.