foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Veel wolken en aanhoudend te zacht

Weer

Weersverwachting voor donderdag 12 november 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Boven Centraal- en Oost-Europa ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Aan haar westflank dringen nu en dan regenfronten tot Nederland door.

Verwachting voor donderdag
Donderdagochtend zijn er aanvankelijk wat opklaringen, gaandeweg de dag overheersen de wolken. Later op donderdagavond en in de nacht naar vrijdag kan er wat regen vallen. De zuiden- tot zuidwestenwind waait met gemiddeld 2 tot 3 Beaufort, zwak tot matig. Met middagmaxima rond 14 graden is het opnieuw veel te zacht voor de tijd van het jaar.

Het weer voor de volgende dagen
Na donderdag in grote lijnen weinig verandering. Dus aanhoudend veel te zacht, overheersend bewolkt en soms een beetje regen. Wat meer in detail. Voor vrijdag wordt een wisselende bewolking verwacht met soms zon en lokaal een regenbui. De zuidwestenwind is boven land matig met 3 of 4 Beaufort, langs de waterkant is ze vrij krachtig, 5 Beaufort. Maxima rond 13 graden. Op zaterdag zijn er veel wolken, maar het is meestal droog. De zuidwestenwind blijft met 3 tot 5 Beaufort strak doorstaan. Plaatselijk kan het 15 graden worden. Op zondag eerst wat motregen en/of lichte regen. Gaandeweg droog en misschien later op de dag lokaal nog een zonnige knipoog. De zuidwestenwind is die dag matig bij ongeveer 14 graden.

Zo was het weer woensdag 11 november 2015
Maximumtemperatuur 14, graden
Minimumtemperatuur 11,8 graden
Neerslag: 4,0 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 11 november 2015 om 23.00 uur