Afbeelding
Smakelijk Breda

Smakelijk Breda: Carpaccio & Gerookte Zalm bij Lunchcafé 'Bij Kaatje'

Blog

Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Carpaccio & Gerookte Zalm bij Lunchcafé 'Bij Kaatje'. 

Lunchcafé Bij Kaatje is een gezellige dagzaak in de Boschstraat waar je even lekker wat kunt drinken en binnenloopt voor lekkere broodjes, salades of gebak. Momenteel serveert eigenaar Emile de Werd een huisgemaakte erwtensoep, dat past helemaal bij de tijd van het jaar!

Bij mijn bezoek aan het lunchcafé kies is echter voor een ander gerecht. Ik begin met een combinatie van twee lunchgerechten: carpaccio en gerookte zalm (6,75 euro). Deze gerechten staan los van elkaar op de menukaart, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te combineren. Ik ben altijd al slecht is keuzes maken en dit is dus voor mij de ideale oplossing!

Het brood bij Lunchcafé Bij Kaatje komt van Chaupain en is verrassend lekker. Zelfs de altijd kritische Gordon serveert het brood in zijn Blushing vestigingen, dus dan moet het wel goed zijn. Bij de carpaccio krijg je lekker dik gesneden bruin brood, de gerookte zalm is belegd op wit brood. De carpaccio is goed en wordt verrijkt met pijnboompitten, zongedroogde tomaten, pesto dressing en parmezaanse kaas. De gerookte zalm krijgt extra smaak door de kappertjes, sla, rode ui en de frisse bieslookroomkaas.

Ik besluit mijn lunch af te sluiten met een Chai Tea Latte Cinnamon (3 euro) en Carrot & Walnut Cake (3 euro). Chai Latte is een vrij populair Indiaas drankje gemaakt met thee en hete melk. Chai betekent in het Indiaas thee en latte betekent melk. De thee en cake zijn een goede combinatie en ideaal voor deze tijd van het jaar. De luchtige carrotcake is gevuld met wortel en walnoten en afgewerkt met roomkaas en nog meer walnoten.

Conclusie
Bij Lunchcafé Bij Kaatje in de Boschstraat kun je toegankelijk eten en drinken. De relaxte sfeer in de zaak en vriendelijke bediening maken het bezoek nog aangenamer. Het lunchgerecht met carpaccio en gerookte zalm is met 6,75 euro scherp geprijsd.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.