Afbeelding
Smakelijk Breda

Smakelijk Breda: Gerookte eendenborst bij Doppio Espresso Breda

Blog

Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Gerookte eendenborst bij Doppio Espresso Breda.

Onlangs scheef ik een blog over de nieuwe menukaart bij Doppio Espresso Breda. De koffiezaak op de Grote Markt heeft in samenwerking met een chefkok de kwaliteit van het eten naar een hoger niveau getild. Dat kan ik alleen maar toejuichen! Deze maand is ook de winterkaart gestart met tijdelijke specials.

De winterkaart bestaat uit winterse drankjes, lunch specials, veggie juices en zoetigheid. Denk bijvoorbeeld aan warme dranken als de pumpkin speculaas latte en winter chai latte. Wat betreft gebak is de red velvet cake een hardloper. 

Deze rode taart heeft een chocoladevulling en een romige topping van roomkaas en witte chocolade. Op de winterkaart staan ook drie veggie juices (3,90 euro). Je hebt de keuze uit een groene, oranje en rode variant. Bij mijn bezoek aan de koffiezaak proef ik de rode variant met paprika, tomaat, wortel, pastinaak en rode biet. Al deze ingrediënten bij elkaar zorgt voor een flinke dosis vitaminen en mineralen. Als lunch eet ik de gerookte eendenborst (6,95 euro), ook een gerecht dat op de winterkaart staat.

De gerookte eendenborstfilet is met plakjes belegd op het brood. In mijn geval wit, maar bruin is ook mogelijk. Het vlees heeft een relatief zachte smaak en is zeker ook toegankelijk wanneer je weinig wild vlees eet. Naast rucola en bosui bevat het gerecht hoisinsaus. Deze lekkere zoete saus is gemaakt van o.a. sojabonen, rijstazijn, knoflook en rode pepers en geeft het gerecht samen met de gebakken uitjes en cassave kroepoek een Oosters tintje.

Conclusie
De eendenborstfilet bij Doppio Espresso Breda is verrassend lekker! Ook het Oosterse tintje aan het lunchgerecht valt bij mij in de smaak. Je kunt de eendenborst bovendien bestellen als salade (8,95 euro). In combinatie met een veggie juice of één van de goede koffies heb je met dit gerecht een lekkere lunch op de Grote Markt!

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.