Afbeelding

Bredase Zuidenwind Filmprodukties valt drie keer in de prijzen op IDFA

Cultuur

BREDA - Op het International Documentary Film Festival (IDFA) in de Melkweg in Amsterdam is het Bredase Zuidenwind Filmprodukties goed in de prijzen gevallen. Tijdens de 28e editie van het documentaire filmfestival op woensdag 25 november won Zuidenwind drie prijzen.

De documentaire 'A Strange Love Affair with Ego' en 'Ninnoc', beiden geproduceerd door Zuidenwind, kregen drie prijzen toegekend. De ‘Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary', ter waarde van 7500 euro, werd toegekend aan 'A Strange Love Affair with Ego' van Ester Gould. De jury roemde de film onder andere vanwege de unieke stem van de maker, de combinatie van werkelijkheid en fantasie en de prachtige manier van filmen.

Naast    beste    Nederlandse    documentaire, ontving ‘A Strange Love Affair with Ego’ en 'Ninnoc', een eervolle vermelding van de jury van de ‘Alliance of Women Film Journalists’ EDA Award for Beste Female-Directed Documentary’.

Een andere productie van Zuiderwind, ‘Ninnoc’ van Niki Padidar, kreeg de ‘IDFA Award for Best Children’s Documentary’, een prijs van 2500 euro.