Een huis aan de Tilburgseweg is dinsdagavond overvallen.
Een huis aan de Tilburgseweg is dinsdagavond overvallen. Perry Roovers/SQ Vision

Woningovervallers parkeerden gestolen auto’s aan Draaiboom

Politie

BREDA - Twee auto’s die werden buitgemaakt bij twee verschillende woningovervallen blijken te zijn achtergelaten aan de Draaiboom in Breda. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het programma Opsporing Verzocht.

Naar aanleiding van het programma kwamen zestien tips binnen over de overvallen. Het gaat onder meer om een Alfa Romeo Spider die op 1 oktober buit gemaakt werd bij een overal in Waalwijk. Daar werd de bewoonster van een huis aan de Kloosterweg op klaarlichte dag in haar huis overvallen. De andere auto werd 17 november meegenomen bij een overval in Breda, bij een huis aan de Tilburgseweg.

De woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst opmerkelijk dat de auto’s in dezelfde straat werden achter gelaten. “Dat kan haast geen toeval zijn.” En ook al komen de verklaringen van de slachtoffers niet overeen als het gaat om de omschrijving van de daders, de politie sluit een verband niet uit. In beide gevallen werd ook om geld gevraagd.

In het programma deed de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Van de overval op het huis in Waalwijk zijn videobeelden te zien waarop een auto achter de gestolen Spider rijdt.