Afbeelding

Docu straattrommelaar Richi Youtube-hit

Cultuur

BREDA - Een groot succes, zo kun je de documentaire over de Bredase straattrommelaar Richi Martina wel noemen. Sinds dinsdag is de short-doc ‘Artist’ al ruim 20.000 keer bekeken en daarmee is de video deze maand de populairste Bredase video op Youtube.

Zes studenten van de NHTV volgden de straatartiest om een documentaire te maken over zijn leven. De video kreeg vele positieve reacties en werd vaak gedeeld op Facebook. Producer Lars van Buuren is dan ook erg blij. “Het is echt te gek om zoveel waardering voor onze docu te krijgen. Ik kreeg dikke complimenten op mijn werk en zelfs op straat werd ik aangesproken.”

“Het succes zit hem denk ik in het feit dat heel Breda deze man kent. We hebben echt gemaakt wat het publiek wil zien.”

Ook voor Richi heeft de docu een onverwachts effect, vertelt Van Buuren. “Mensen wilden na het zien van de docu op les bij Richi, dus heb ik ze doorverwezen naar hem. Natuurlijk is het voor Richi hartstikke mooi dat hij door deze docu ook extra klanten kan ontvangen.”

De makers achter ‘Artist’ willen het liefst nog verder gaan met het maken van documentaires over straatartiesten. “Wij zijn enthousiast genoeg om verder te gaan. Eerst richten we ons op afstuderen en wie weet, als er budget is, gaan we voor kwalitatief grote documentaires.”

Mocht je de video nog niet hebben gezien, of wil je hem nogmaals zien, dan kun je hem hier bekijken.