NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen.
NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen. Peter Visser

NAC wint met Mats Seuntjens eenvoudig van Sparta

BREDA - NAC heeft vrijdagavond een zeer sterke wedstrijd tegen Sparta. In het Rat Verlegh Stadion werd het 4-0 voor de Bredanaars. Een van de uitblinkers was Mats Seuntjens, die met drie assists een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Bekijk de foto's van de 4-0

NAC begon goed aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en de combinaties werden makkelijk gevonden. Mats Seuntjens speelde een goede eerste helft en bekroonde dat met een assist. De vleugelaanvaller stoomde op langs de zijlijn en werd daar door twee Spartanen vastgehouden. Seuntjens worstelde zich vrij en gaf de bal aan Sjoerd Ars, die van dichtbij de 1-0 binnenkopte.

Na de openingstreffer oefende Sparta wat meer druk uit op NAC, maar grote kansen kregen de Rotterdammers niet. De wedstrijd kabbelde voort zonder dat er weinig spektakel te zien was. Met de kleedkamers in zicht was het echter Kenny van der Weg die voor wat opwinding zorgde. De centrale verdediger kopte de 2-0 binnen op aangeven van wederom Seuntjens. NAC kon met een comfortabele voorsprong de rust in.

Ook na rust was het ‘met Mats Seuntjens’ die belangrijk was voor NAC. Terwijl Sparta veelvuldig de aanval zocht, loerden de Bredanaars op de counter. Bij een van die uitbraken omspeelde Seuntjens zijn man en snelde richting het strafschopgebied. Daar aangekomen liet hij zich vallen in een duel met Kenneth Dougall en versierde daarmee een penalty. Ars schoot zijn tweede van de avond hard binnen: 3-0.

De uitblinker van de avond beloonde zichzelf bijna met een goal, maar zijn poging uit een vrije trap zweefde net langs de verkeerde kant van de paal. Niet alleen Seuntjens speelde een uitstekende wedstrijd. Eigenlijk was er weinig aan te merken op het spel van NAC. Op sommige momenten lag het tempo wat laag en aan het eind van de wedstrijd leek te concentratie weg te zakken. Kleine kanttekeningen bij een wedstrijd die zakelijk en sterk gewonnen werd door NAC.

Met nog vijf minuten op de klok kwamen Kevin Brands en Grad Damen binnen de lijnen. Voor beide werd het een mooie invalbeurt. Damen maakte zijn debuut in het eerste elftal en Kevin Brands schoot vlak voor tijd snoeihard de 4-0 binnen.