Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Update: Waarschuwingsschot bij aanhouding autodief in Breda-noord

Politie

BREDA - In winkelcentrum Moerwijk is woensdagmiddag een 25-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal van een Audi en het inrijden op een burgerauto van de politie. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot. 

Op de Antwerpenstraat werden ook nog een 21-jarige Leerdammer en een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden, hun betrokkenheid bij de autodiefstal wordt onderzocht. Om 15.00 uur werd gemeld dat op de hoek van de Brasschaatstraat en de Brusselstraat een Audi personenauto stond geparkeerd die eerder deze woensdag in de regio West Brabant zou zijn gestolen.

Rechercheurs van het Veelplegersteam observeerden de bedoelde auto en zagen een 25-jarige man instappen en wegrijden. Ze herkenden de man die vaker met de politie ter zake vermogensdelicten in aanraking is geweest. Er ontstond een achtervolging door Breda Noord. Op de Namenstraat stopte de verdachte. Hij reed vervolgens keihard achteruit tegen de auto van een van de rechercheurs. Hierna reed hij weer weg waarna hij op de Nieuwpoortstraat de auto achterliet en vluchtte.

De man werd achtervolgd door de rechercheurs die zich aan hem bekend maakten als politieman. De dienders riepen dat hij moest blijven staan. Hij gaf daar geen gevolg aan waarna door een van de agenten een waarschuwingsschot werd gelost. De verdachte vluchtte het overdekte winkelcentrum Moerwijk in. Hij werd in een schoenenzaak aangehouden.

Op de Antwerpenstraat werden ook nog twee mannen aangehouden, die eerder vanmiddag al in de buurt van de gestolen auto waren gezien. Hun eventuele betrokkenheid wordt onderzocht.