Afbeelding
Kim Kuijpers

Slachtoffer rent gillend weg na poging tot straatroof in Breda

Politie

BREDA - Een 25-jarige vrouw uit Oud-Gastel is donderdagavond bijna beroofd van haar telefoon. Door te gaan gillen en weg te rennen heeft ze het kunnen voorkomen.

Donderdagavond 29 oktober om 19.30 uur liep het slachtoffer door het Valkenbergpark. Direct bij de ingaan aan de zijde van de Vlaszak zaten drie jongens op een bankje. Het slachtoffer liep door met haar telefoon in haar handen. Omdat ze iets was kwijtgeraakt liep ze van het pad af met een zaklamp aan op haar telefoon. Op dat moment werd ze op haar schouder getikt door een jongen. Ze bescheen hem. De jongen van nog geen 20 jaar was ongeveer 1.70 m lang, blank, heeft zware wenkbrauwen, blauwe ogen en donkerbruin kort haar.

De jongen sprak haar aan. Hij was gekleed in een donkere jas met kraag of capuchon. Hij vroeg hoe laat het was. Het slachtoffer gaf aan dat ze het niet prettig vond dat hij zo achter haar aan sloop en draaide zich om. Op dat moment pakte hij haar vast en probeerde haar telefoon uit haar handen te trekken. Ze verzette zich hevig en begon te gillen. Daar schrok hij van en maakte dat hij weg kwam. Het meisje rende naar een snackbar en belde daar de politie. De dader is niet meer gevonden.