Afbeelding

Demo’s pluggen, masterclasses en netwerken tijdens Muzikantendag On Tour

Cultuur

BREDA - Doorbreken in de muziekbusiness valt nog niet mee. Daarom wordt er in de Mezz ‘Muzikantendag On Tour’ georganiseerd. Op zaterdag 7 november kunnen hier muzikanten met ambities netwerken met professionals uit de muziekbusiness, demo’s pluggen of simpelweg advies vragen.

Een goede kans voor muzikanten die hun muzikale carrière een niveau hoger willen tillen. Mensen uit vele takken in de muziekwereld zijn present. Van programmeurs tot boekers en van managers tot journalisten. Onder andere NPO 3FM, Serious Talent, Sony Music en Universal Music zijn aanwezig.

Panels en workshops
Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Zo gaat Torre Florim van De Staat in op het ontstaan van liedjes, de inspiratie voor het schrijven in het algemeen en zijn leven als muzikant en producer. Interface presenteert een workshop met Falco Benz over digitaal en analoog produceren.

Ook de radio speelt een grote rol in de doorbraak van artiesten. Daarom zijn er de panels 'Hoe kom ik op de radio?' en het 'Pluggersforum'. Hier wordt verteld hoe muzikanten in de playlist van een zender kunnen komen en hoe een plugger daar bij kan helpen. Er zijn meerdere panels over financiën zoals 'Alles over je gage!', 'Geld verdienen met je muziek' en 'Je band als bedrijf'. Buffi Duberman geeft inspiratie voor het schrijven van Engelse teksten in haar workshop Rock Your English.

Advies op maat
Ruim vijftig professionals zitten klaar in het Demospreekuur om demo’s te luisteren. Vertegenwoordigers van onder meer DWDD, NPO 3FM/Serious Talent, Agents After All, Sony Music, Universal Music, 3voor12, OOR, HP/De Tijd, nu.nl, Massive Music, Pinguin Radio, NPO Radio 2, Sizzer, Dox Records, Warner Music, Popronde, FunX, Radio 1, Noah’s Ark en Greenhouse Talent. Verder kunnen muzikanten advies krijgen van marketing-experts, medewerkers van de rechtenorganisaties Buma/Stemra en Sena en is Artist on the Road aanwezig om technische riders te checken.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. Vier keer per jaar tourt de Muzikantendag door het land. In het voorjaar en in het najaar zijn er twee edities. De dag in Breda wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, Mezz, BKKC.

De entree is tien euro, maar degenen die al lid zijn van Buma of Sena, kunnen gratis naar binnen door zich aan te melden op de site van de betreffende organisatie. De muzikantendag vindt plaats van 11.00 uur tot 18.00 uur.