Afbeelding
Smakelijk Breda

Smakelijk Breda: Lunch voor twee bij Brasserie Zandberg

Blog

Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Lunch voor twee bij Brasserie Zandberg.

Brasserie Zandberg vierde eerder deze maand haar eerste verjaardag. Steeds meer mensen weten de brasserie aan de Ginnekenweg te vinden en maken kennis met de kwaliteiten van chefkok Paul Meerman. De eetgelegenheid heeft een Franse keuken waar lunchen en dineren centraal staat.

Afgelopen zomer schreef ik een foodblog over een Menu du Chef, nog steeds een aanrader! Deze keer ga ik langs voor een lunch. Dan heb je keuze uit bijvoorbeeld een steak tartare, gebakken gamba’s en een salade niçoise. Ook een twee-gangen lunchmenu (19,50 euro) behoort tot de mogelijkheden.

Ik ga deze lunch echter voor de Lunch voor Twee (15 euro p.p.). Dit is een proeverij van verschillende warme en koude lunchgerechten die zijn geserveerd op een mooie houten plank. De bijzondere presentatie met veel verschillende bereidingen en uitgesproken kleuren maken het een lust voor het oog. Maar hoe smaakt het?

Laat ik beginnen met de warme gerechten. Op de plank ligt een zeebaars met een schuim van cèpes (eekhoorntjesbrood). De zuurkool is zeer romig (dus bereidt met veel boter) en bestempel ik bij deze als de de lekkerste zuurkool die ik ooit heb gegeten. De malse rundermedaillon (met lekkere jus van aceto balsamico en sjalot) is gegrild en heeft dankzij de Zeeuwse spek een lekker zoutje.

Je glijdt met je mes door de zachte roodbaarsfilet die wordt aangevuld met een vinaigrette van tomaat en basilicum. Ook bijzonder is de milli-feuille van verse zalm en spinazie. Mille feuille is een typisch Frans gebakje met laagjes dat lijkt op een tompouce. De chefkok heeft dezelfde opzet toegepast met zalm en spinazie.

Naast de warme gerechten bevat de lunchplank ook veel koude bereidingen zoals een fris zoetzuur komkommersoepje. De zalmtartaar met limoenmayonaise is lekker, de soya sesam bij de gegrilde tonijn is puur genieten. Verder ligt er dungesneden bavette met kerriesaus en bulgar, koriander en rivierkreeft met piccalilly mayonaise op de plank.

Komt er nog een einde aan? Bijna. Maar niet voordat ik de steak tartaar met truffelmayonaise en gerookte makreel heb vermeld. Ook de Hollandse garnalen en gebakken paddenstoelen met anijs mogen niet ontbreken. Dit alles wordt bijgestaan door diverse groenten zoals een crème van doperwt, gegrilde aubergine, rode biet en brood met smeersels.

Conclusie
De Lunch voor Twee bij Brasserie Zandberg is van hoog niveau waarbij geen concessie wordt gedaan aan de kwaliteit. Werkelijk alle bereidingen die op de plank liggen zijn huisgemaakt, dat is een zeer groot pluspunt. De prijs-kwaliteit is daarom uitstekend. Iedereen die op zoek is naar een net wat uitgebreidere lunch, moet deze plank dan ook zeker een keer bestellen.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.