Afbeelding

Gesprek met wethouder over realisatie seniorencomplex

Algemeen

BREDA - Een groep Prinsenbeekse senioren gaat opnieuw in gesprek met de gemeente over de realisatie van een appartementencomplex met zestien woningen in Prinsenbeek. In het gesprek, gepland na de registratie als officiële vereniging, CPO SAP, hopen de initiatiefnemers op toezeggingen, waardoor realisatie van het complex in 2018 mogelijk moet zijn.

De groep, bestaande uit vijf senioren, wil dit appartementencomplex in de kern van Prinsenbeek bouwen. “In Prinsenbeek bleek grote behoefte te bestaan voor het realiseren van een dergelijk project. De huidige leden zien de versobering van de ouderenzorg aan. In het licht daarvan willen zij zolang mogelijk hierin de eigen regie blijven voeren en de zorgvraag zo lang mogelijk uitstellen”, meldt Paul Fokkema, voorzitter van de CPO, dat staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

De bedoeling is dat de groep zich uitbreid naar 16 personen, die het project gaan dragen. Nu dragen de vijf senioren echter nog de financiële opstartlasten. “Een exact bedrag is niet te noemen”, meldt Fokkema.

“De gemeente vereist een professionele begeleiding van een CPO project. Daarvoor zijn de initiatiefnemers een samenwerkingsverband aangegaan met Droomwonen Breda.” Deze begeleiding is op dit moment de hoogste kostenpost van de vereniging. Verder zijn er nog kosten van de oprichting van de vereniging en de vergaderkosten.

De groep hoopt door een gesprek met wethouder Alfred Arbouw de weg vrij te kunnen maken naar de realisatie. Want enige haast is geboden. “Gezien de gemiddelde leeftijd hebben onze leden geen tijd te verliezen en willen we zo snel als mogelijk is het bouwtraject opstarten. Verwerving van een passende locatie heeft daarom onze eerste prioriteit.”

Hoe het complex eruit gaat zien is nog niet bekend. Dit heeft volgens Fokkema te maken met het zo laag mogelijk houden van de opstartkosten. Wel zijn er enkele locaties geopperd, waaronder de voormalige Boerenbond, het Oude Hagedonk en de locatie aan de Vijverstraat, waar nu de Heemkundekring is gevestigd. “De voorkeur van de leden gaat uit naar deze laatste locatie.”

“De resultaten van de eerdere gesprekken met de gemeente, het huidige bestuursakkoord  Breda en de in de toekomst verwachte toenemende eigen regie bij zorg, bieden meer dan voldoende aanknopingspunten om de CPO plannen tijdens het gesprek met de wethouder kracht bij te zetten”, meldt Fokkema.

De groep gaat daarom ook vol vertrouwen het gesprek in. “Wij verwachten van de wethouder dat hij op basis van onze argumenten zijn medewerking zal toezeggen aan ons CPO initiatief en dat hij iets zal kunnen zeggen over de mogelijkheid tot verwerving van onze voorkeurslocatie.” Als de voorkeurslocatie niet kan worden verkregen, verwacht de CPO dat de wethouder met mogelijke alternatieven komt.

Meer informatie kunt u vinden op: www.droomwonenbreda.nl/senioren-prinsenbeek