Afbeelding
Thomas van Rooij

Brand Moerdijk zorgt voor oranje gloed in Breda

Algemeen brand

BREDA – Breda heeft zijn woensdagavond kunnen 'meegenieten' van een grote brand bij Shell Moerdijk. De vlammen waren in de wijde omtrek zien. De brandweer meldt op twitter wel dat de brand onder controle is, maar door het affakkelen is de gloed in een straal van 40 km te zien. Dat affakkelen zou de gehele nacht gaan duren.

Mathijs van Schendel maakte vanaf zijn balkon in het centrum de foto. De hemel licht oranjerood op en net boven de flats zie je de toppen van het vuur. Ook de foto die Thomas van Rooij maakt vanaf het Brouwhuisplein in het Stationskwartier geeft een mooi beeld. Op de voorgrond zie je het station, achterin de oranje gloed van de brand. Op P2000, de website waar meldingen van de hulpdiensten te volgen zijn, werd eerder bericht dat de brandweerwagens met de hoogste prioriteit naar het industrieterrein waren gestuurd.  

Het ging om een brand in een compressiekamer. De oorzaak is onbekend. Het is niet de eerste keer dat een brand bij het petrochimische industriegebied in de wijde omtrek te zien is. Een paar jaar geleden zorgde een brand bij Chemie-Pack voor spektakel. Ook een brand in de zomer van 2014 zorgde voor tientallen meldingen uit de regio.