In de straat is de gewelddadige aanslag op een 63-jarige Bredanaar het gesprek van de dag. Burgemeester Paul Depla kwam met buurtbewoners praten.
In de straat is de gewelddadige aanslag op een 63-jarige Bredanaar het gesprek van de dag. Burgemeester Paul Depla kwam met buurtbewoners praten. Hanneke van Bokhoven

Burgemeester Depla over aanslag: 'Dit is onacceptabel'

Politie

HEUVEL - Burgemeester Paul Depla heeft donderdag aan het begin van de middag het Thorbeckeplein bezocht. Aanleiding is de aanslag op een 63-jarige Bredanaar woensdagavond, die door een explosie in zijn auto zwaar gewond raakte.

Depla ging met buurtbewoners in gesprek over de gebeurtenissen van woensdag. Door de heftige explosie moesten zes omwonenden hun woning verlaten, onder meer omdat de ruiten vernield waren. 

"Het is vreselijk wat er is gebeurd", vertelde Depla donderdag aan de aanwezige pers. "Zeker voor de omwonenden. Dit gun je niemand, er zijn mensen onbedoeld slachtoffer geworden. Zeker kijkend naar het effect van de klap. Dat is onacceptabel."

Depla gaf aan met de bewoners in gesprek te blijven en ook wordt er slachtofferhulp ingeschakeld. "Dit gaat je niet in de koude kleren zitten."

In een persbericht over de explosie zegt Depla: “De impact van dit voorval op de buurt en de stad is buitengewoon groot. Het is begrijpelijk dat er onmiddellijk verbanden gelegd worden met georganiseerde criminaliteit en eerdere impactvolle incidenten in onze regio. Maar voordat we conclusies trekken, is het belangrijk eerst het onderzoek zorgvuldig af te ronden.”

Politie en justitie leiden het onderzoek naar de toedracht. Maandag 16 november spreekt burgemeester Depla met politie, justitie en burgemeesters uit de directe regio van Breda in een regulier overleg, dat al langer gepland stond. In dat overleg zal worden stilgestaan bij de recente gewelddadige incidenten in de regio. Daarbij zal ook het incident aan het Thorbeckeplein worden betrokken.