Adithya Nanuru aka Kill The Buzz.
Adithya Nanuru aka Kill The Buzz.

Kill The Buzz kijkt uit naar Dance Festival Breda

Cultuur

BREDA - Dance Festival Breda maakt zaterdag voor de derde keer van het Chassé een dance-tempel. Tientallen dj’s gaan in de verschillen de zalen het publiek vermaken, onder wie een fiks aantal uit Breda en omgeving. “Het is leuk dat de organisatie dat doet”, zegt Bredanaar Adithya Nanuru, bekend als dj Kill The Buzz.

Nanuru neemt het lijstje namen even door. “Yiva, Beauriche en Biggi komen uit Breda, net als Dominic Silver. Ralvero komt uit Roosendaal, Cor Fijneman uit Oosterhout. Dat maakt het leuker.”

Het aantal regionale dj’s op het feest maakt de herkenbaarheid groter, maar doet ook recht aan de bakermat die Breda inmiddels is voor de dancemuziek. “Er komen toch wel wat grote namen hier vandaan”, zegt hij met enig gevoel voor understatement. "Bovendien is het voor sommige jongens een kans om voor een groter publiek te draaien. Dat is een mooie motivatie."

Zelf toert hij al een groot deel van het jaar samen met zijn maatje Robbert van de Corput, die met zijn Hardwell shows de wereld verovert. De komende maanden is het niet anders. “Begin december gaan we naar India, Manilla, Macao, daarna Canada, Los Angeles, Las Vegas, en op nieuwjaarsdag Washington.” Zelfs carnaval blijkt niet heilig. “Ik ben zelf ook wel een fanatiek vierder, net als Robbert, maar dit jaar wordt het Braziliaans carnaval in Sao Paulo.”  

Afgelopen vrijdag werd de wereld opgeschrikt door een terroristische aanslag in Parijs. “Ik zat in San Francisco, aan de andere kant van de wereld. Dan ben je er met je werk minder mee bezig. Natuurlijk heb je het er wel over met elkaar, en volg je het nieuws. Het gaat dan niet over wat we met de show zouden moeten doen, misschien dat dat wel zo was als we in Parijs hadden moeten draaien.”

De onrustige situatie in de wereld heeft toch wel enige invloed. “Ik kreeg deze week een aanbod om in de buurt van Cyprus te draaien, dan kijk je toch wel even met welke maatschappij je daarheen vliegt. Die even niet, denk je dan.”

Tijdens het draaien is Nanuru bezig met de muziek. “Dan leef je in een droomwereld, en ben je bezig met het publiek en de energie in de zaal.” Zelf staat hij in de nacht van zaterdag op zondag tussen twee en drie op het podium. Het is een van de weinige optredens in zijn thuisstad dit jaar. “Dit stond ik alleen een keer in Café Janssen voor een nieuwe avond daar en in Mezz, tijdens een benefiet voor het Jeugdcultuurfonds.” Hij heeft er zin in: "Het is een mooi feest, hoor ik van mijn vrienden. In je eigen stad doe je altijd nog even extra je best." 

Indoor Dance Festival Breda, zaterdag 21 november.
Het Chassé Theater is opgedeeld in vijf area’s: mainstage, Rythm&Drums, Time 4 Techno, Lost Memories en Just Dance Feestcafé. Om 21.00 uur begint het feest op verschillende podia met ruim 30 artiesten. Onder andere DJ Yves, Wakiyan en Darkraver, Dazzle, Yiva, Beauriche, Cor Fijneman en Kill The Buzz betreden het podium. Reguliere tickets zijn inmiddels uitverkocht, alleen enkele VIP-arrangementen zijn nog te koop.