Afbeelding
Tessa Gorissen

Vier dagen fijnproeven tijdens Bourgondisch Breda in Grote Kerk

Cultuur

BREDA - Smakelijk uitziende hapjes, te verkrijgen bij twaalf ‘pop-up-restaurants’. Dat is kort samengevat Bourgondisch Breda in de Grote Kerk. Donderdagmiddag was de opening.

De vijfde editie van Bourgondisch Breda maakt de Grote Kerk vier dagen lang tot een plek waar je voor de culinaire hoogmis terecht kunt.

In de Grote Kerk hebben genodigden zich verzameld rond de statafels. Sommigen nuttigen een drankje, anderen staan te kletsen. Maar iedereen wacht op het moment dat wethouder Boaz Adank het festival officieel opent. 

Adank heet de bezoekers welkom. Hierbij wijst hij op de gezelligheid van Breda. "Dit is hoe ik Breda ken: gezellig met elkaar en een hapje en drankje." Na zijn toespraak onthult hij de tweede vierkante groente. Een gele paprika.

Na de toespraak beginnen de bezoekers aan hun rondje door de kerk. Op het evenement staan twaalf restaurants, waaronder de nieuwe restaurants LOFF en Geisha Lounge, om bezoekers verschillende hapjes aan te bieden. Ook wijn-, bier- en cocktailbars ontbreken niet aan het programma. “De cocktailbar hebben we dit jaar toegevoegd aan het programma, evenals live entertainment”, vertelt initiatiefnemer Okke Meeuwes.

Iedere dag heeft een ander thema. Ook lopen er mobiele dj’s rond waar je een plaatje aan kunt vragen. “Zo is er voor ieder wat wils. Je kunt zitten, aan de cocktailbar hangen. Uit ervaring blijkt dat we zo een breed publiek trekken.” Ook workshops en kookclinics staan op het programma..

De organisatie verwacht dit jaar ruim 8000 man. “Dit is meer dan vorig jaar. Toen waren er 3000 of 4000.” Dit heeft volgens Meeuwes ook te maken met de goedkope kaarten. Deze waren vijf euro voor het openingsevenement en 7,50 tot 10 euro voor de overige dagen bij online bestellingen.

Bourgondisch Breda is vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur.