NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss.
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. Peter Visser

NAC-Den Bosch eerste Avondje NAC voor Dijkhuizen

NAC

BREDA - NAC ontvangt deze vrijdagavond FC Den Bosch. Het is voor trainer Marinus Dijkhuizen zijn eerste Avondje NAC. Dijkhuizen debuteerde eind oktober met een 1-6-overwinning bij FC Oss, daarna was NAC twee weekends vrij.

De drie wedstrijdloze weken gaven trainer Marinus Dijkhuizen de kans om zijn ploeg beter te leren kennen. Een van de resultaten was de benoeming van Sjoerd Ars tot aanvoerder in plaats van Michael Dingsdag. Voor veel spelers zorgde de rust voor een herstelperiode. Alleen Joeri de Kamps en Brandon Robinson zijn nog geblesseerd.

Dijkhuizen kijkt uit naar zijn eerste Avondje NAC, vertelde hij aan NAC.nl. “Ik hoop op een mooie avond en een mooi thuisdebuut. We hebben er goed naartoe kunnen leven de afgelopen weken. De tijd vrij gaf mij tijd om de spelers beter te leren kennen, zowel persoonlijk als voetbaltechnisch."

De kennmismakingsperiode zorgt waarschijnlijk nietr voor grote personele veranderingen in de basiself. "Dingen die goed gaan, moet je niet veranderen. We hebben drie wedstrijden op rij gewonnen, dan ga je niet rigoureus ingrijpen. We hebben het over bepaalde accenten gehad, maar veel aanpassingen voer je niet door."

Het duel tegen FC Den Bosch begint vrijdag om 20.00 uur.