De tweede dag van het Filmfestival in Breda. Maria Goos wordt geïnterviewd.
De tweede dag van het Filmfestival in Breda. Maria Goos wordt geïnterviewd. Guido van der Kroef

Maria Goos hoofdgast bij 'Meijs op Zondag'

Cultuur

GINNEKEN - Scenarioschrijfster Maria Goos is op zondag 6 december tussen 13.00 en 14.00 uur de hoofdgast bij 'Meijs op Zondag', de maandelijkse talkshow op BredaNu vanuit café Oncle Jean in Breda.

Maria Goos is onder meer bekend van de succesvolle televisieseries ‘Oud Geld’ en ‘Pleidooi’,  films als ‘Familie’ en ‘Leef!’ en theaterstuk ‘Cloaca’, dat later ook nog eens verfilmd werd. Ze is geboren en opgegroeid in Breda. In 2011 ontving ze de Breda Oeuvre Prijs voor haar bijdrage aan de artistieke uitstraling van de stad. Op dit moment is bij de Vara Goos’ televisieserie 'Volgens Jacqueline' te zien. Het is een vervolg, maar dan vanuit vrouwelijk perspectief, op de tragikomedie 'Volgens Robert' over een huisarts die na vijfentwintig jaar huwelijk breekt met zijn vrouw Jacqueline.

Er is muziek van zanger en gitarist Joris Dieleman, die samen met een aantal andere muzikanten optreedt.

Publiek is welkom om de tv-opnames van 'Meijs op Zondag' bij te wonen. Bezoekers zijn welkom vanaf 12.45 uur in de Orangerie van Oncle Jean. De toegang is gratis. Café Oncle Jean is te vinden aan de Ginnekenweg 338 in Breda.

Een paar dagen na de opnames is deze uitzending onder meer te zien via de website van de lokale omroep BredaNu en op zondag 13 december vanaf 10.30 uur op  Ziggo-kanaal 40 van BredaNu.