foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wolkenvelden, aanhoudend zeer zacht

Weer

Weersverwachting voor donderdag 3 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Er komt vooralsnog geen grote verandering in het algemene luchtdrukpatroon. Donderdag ligt er weer een omvangrijk hogedrukgebied over het vasteland van Europa. Boven en bij de Britse eilanden ligt een lagedrukgebied met regenfronten. Daar tussenin ligt de Benelux met aanvoer van zeer zachte lucht uit het zuiden.

Verwachting voor donderdag
Regelmatig drijven er wolkenvelden voorbij, maar het blijft droog. Het zijn gebroken wolkenvelden met af en toe ook wat zonneschijn. De wind waait met gemiddeld 2 of 3 Beaufort zwak tot matig uit het zuiden. Plaatselijk kan het 12 of 13 graden worden. In de loop van donderdagavond dikkere wolken. Tegen en na middernacht gevolgd door wat regen.

Het weer voor de volgende dagen
De aanvoer van zeer zachte lucht blijft doorgaan. Vrijdagochtend eerst wegtrekkende wolken met plaatselijk mogelijk nog een beetje regen. Nadien droog met wolkenvelden. Misschien breekt de zon ook nog een beetje door. De zuiden- tot zuidwestenwind is met 3 of 4 Beaufort matig. Het wordt ongeveer 12 graden. Tijdens het weekend, zaterdag en zondag, wolkenvelden en op een enkel lokaal buitje na veelal droog. Er staat een gemiddeld matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind (3 tot 5 Beaufort). Het is beide dagen zeer zacht met ongeveer 13 graden.

Zo was het weer woensdag 2 december 2015
Maximumtemperatuur 12,8 graden
Minimumtemperatuur 10,9 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 2 december 2015 om 23.00 uur