NAC presenteerde maandag 26 oktober 2015 Marinus Dijkhuizen als trainer.
NAC presenteerde maandag 26 oktober 2015 Marinus Dijkhuizen als trainer. BredaVandaag

Plannen Dijkhuizen gaven doorslag bij keuze NAC

NAC

BREDA - Nog geen drie weken na het ontslag van Robert Maaskant presenteerden Joost Gielen en Justin Goetzee maandag Marinus Dijkhuizen als nieuwe trainer van NAC Breda. “Het was een zwaar proces”, vertelt Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “We hebben bij zowel mensen met als zonder NAC-hart geïnformeerd”, voegt algemeen directeur Goetzee daar aan toe.

Gelijk na het ontslag van Maaskant is dat proces in gang gezet, aldus Gielen. “Eerst stel je dan een lijst op met interessante namen. Vervolgens hebben we een uitgebreid profiel opgesteld en zijn er veel gesprekken geweest.”

Goetzee en Gielen vormden samen met John Peek (RvC), en Tim Gilissen (jeugdopleiding), een werkgroep die op zoek ging naar de ideale kandidaat. “Tim zat daar bij om een oordeel te kunnen vellen over het technische beleid. Hij maakt een enorme groei door op dit moment.” Daarnaast werden mensen met en zonder NAC-hart gevraagd om hun mening. Uit dat proces kwamen vier namen die op de short-list terecht kwamen.

Alle vier de kandidaten zijn op gesprek geweest in Breda, maar Dijkhuizen sprong daar tussenuit. Goetzee: “Hij was zo ontzettend goed voorbereid tijdens het gesprek. Hij had gekeken naar hoe het nu gaat bij NAC en liet ons in een presentatie zien wat zijn plannen zijn. Dat sprak ons erg aan. Daarnaast was er ook de persoonlijke klik met Marinus.”

NAC speelt vrijdagavond tegen FC Oss en heeft daarna drie weken vrij. Toch is er voor gekozen om Dijkhuizen nu al voor de groep te zetten in plaats van in de mini-winterstop. “In overleg met de technische staf is er voor dit scenario gekozen. Op het moment dat er een nieuw plan ligt, wil iedereen ook zo snel mogelijk aan de slag daar mee”, aldus Gielen.

Volgens de voorzitter van de RvC is het geen lastige taak om de cultuuromslag die Dijkhuizen wil doorvoeren in de club te voltooien. “Want neem bijvoorbeeld de spelers. Die hebben na het ontslag van Maaskant zichzelf wel even achter de oren gekrabd en gerealiseerd dat slechte resultaten nooit alleen de schuld van de trainer kunnen zijn.” Gielen denkt dat er sinds die dag iets veranderd is in de groep. “Je ziet in de afgelopen wedstrijden dat er meer strijd te zien is en ze meer als groep werken. Nu moeten we die lijn doortrekken met Dijkhuizen.”