Robert Giebels tijdens zijn presentatie donderdagavond. foto Wijnand Nijs
Robert Giebels tijdens zijn presentatie donderdagavond. foto Wijnand Nijs

De Stilte danst bij TedxBreda in de Mezz

Algemeen

BREDA - Dansgezelschap De Stilte gaat een optreden geven tijdens de Tedx-bijeenkomst in Breda op 5 november. Daarnaast zijn Kevin Weijers, Frédérique van den Boomen en Hans Moerenhout toegevoegd aan de lijst met gastsprekers.

“De Stilte is het enige professionele dansgezelschap die zich volledig heeft gefocust op het maken van producties voor kinderen”, vertelt de organisatie van Tedx. “In 2013 bezocht een recordaantal van 75.500 mensen nog een voorstelling van de dansers.” Een andere artiest die naar Tedx komt is Frédérique van den Boomen. De singer-songwriter treedt al vanaf haar dertiende op. “Bedrijfsevenementen, bruiloften, theaters en restaurants. Eigenlijk was ze overal te vinden.” Ze hoopt binnenkort af te studeren aan de NHTV, zodat ze alles kan zetten op een carrière in de muziek.

Een van de andere sprekers is Hans Moerenhout. Door zijn werk in kansarme wijken is Moerenhout anders naar zijn werk en leven gaan kijken. “Een gemeenschap creëren waarin mensen leren door te doen, dat is waar Moerenhout zich mee bezig houdt”, aldus de organisatie. In zijn ‘talk’ gaat hij in op wat het mensen doet als je ze op een open en persoonlijke manier benaderd.

De laatste spreker die kan worden toegevoegd aan het rijtje met gasten is Kevin Weijers. Weijers is blogger, gastspreker en adviseur voor bedrijven en organisaties. “Hij richt zich vooral op de mogelijkheid om van ideeën binnen een bedrijf daadwerkelijk uitvoerbare experimenten te maken.” Eerder werden er al zes namen aan het programma van 5 november toegevoegd.