Logo bredavandaag.nl
Ut wor plakke of dweile, ook in de Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 3 maart 2014. foto Wijnand Nijs
Ut wor plakke of dweile, ook in de Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 3 maart 2014. foto Wijnand Nijs
carnaval

Veiligheid optocht onderwerp jaarlijkse optochtvergadering

BREDA - Commissie Optochten van de Stichting Bredase Carnaval Viering heeft de jaarlijkse openbare vergadering aangekondigd. Deze vindt plaats op 9 november in café Parkzicht. Tijdens deze avond worden gedachten over de plannen voor carnaval 2016 uitgewisseld.


“Vorig jaar mochten twee wagens op het laatste moment niet mee doen omdat zij zich simpelweg niet aan de regels hadden gehouden”, vertelt Rob Knobel van Stichting Bredase Carnaval Viering. “Als je op het laatste moment niet mee kan doen aan de optocht is dat zielig.”

De vergadering biedt carnavalsvierders het moment om eventuele wensen en ideeën te opperen die nog mee kunnen genomen deze carnaval. Ook de Prins, het BCV-bestuur, de jury en overige commissies zijn van de partij om mee te praten. “Deze vergadering gaat na het incident met de twee wagens vooral om veiligheid en bouwen. We gaan hier streng op toezien”, meldt Knobel.

Maar ook de route, het prijzengeld en het verbod op alcoholgebruik worden nogmaals besproken.

Op 6 februari gaat het seizoen van start met het motto ‘Dur Zwaojt wa!’. Veel Bredase carnavalsverenigingen en wagenbouwgroepen zijn al maanden in volle voorbereiding voor deze editie.

De avond begint om 20.00 uur in café Parkzicht. Met deze vergadering voor optochtdeelnemers hoopt de commissie dat er overeenstemming komt over de plannen voor het carnavalsseizoen van 2016. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief