Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Automobilist rijgt lijst aan overtredingen aaneen

Politie

BREDA - De politie heeft een 32-jarige man aangehouden voor meerdere overtredingen in het verkeer. Dit meldt de politie op haar site.

Twee agenten reden woensdag omstreeks 19.35 uur vanaf de Naussaustraat de Boschstraat in en zagen uit tegengestelde richting een bedrijfsauto aan komen rijden. Deze reed dus tegen de richting in.

De agenten gaven hem een stopteken, maar de bestuurde negeerde dat. De automobilist verhoogde zijn snelheid en zette de verlichting van het voertuig uit. Vanuit de Korte Boschstraat sloeg hij wederom links af de Boschstraat in, weer tegen de richting van het verkeer in. Hierna reed hij de stoep op, waarna hij op de Valkenstraat tot stilstand kwam.

De man werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Na zijn arrestatie schold hij de politiemensen uit voor onder meer ‘kankerwouten’. Op het bureau aangekomen, bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse.

Hij is aangehouden voor belediging, gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, rijden in het auto met gedoofde lichten en het weigeren mee te werken aan een ademanalyse. In overleg met het Openbaar Ministerie worden alle misdragingen vastgelegd in een proces-verbaal.