Het lekkerste Lunchroombroodje van Nederland: Say Cheese. foto Jeroen de Ruijter/'t Stief Kwartierke
Het lekkerste Lunchroombroodje van Nederland: Say Cheese. foto Jeroen de Ruijter/'t Stief Kwartierke

Twee Bredase finalisten ‘Lekkerste lunchroombroodje 2015’

Algemeen

BREDA - Theekamer PIEN en Ja!Breda zijn twee van de vijf finalisten van ‘Het lekkerste lunchroombroodje 2015’. De prijs wordt uitgereikt namens vakblad Lunchroom. De winnaar wordt 4 november bekendgemaakt.

Theekamer PIEN is met haar PIEN-burger één van de Bredase vertegenwoordigers in de finale. Deze burger is gemaakt van biologische rode bieten, een gist- of desembroodje, belegd met vegan roomkaas of roomkaas van de koe en garnering.

De jury is enthousiast over de PIEN-burger. “Dít is 2015: zowel een burger als een vegetarische optie. Deze burger heeft het in zich om een bestseller te worden; de bietenburger is immers ‘trending’.”

Een andere Bredase finalist is Ja!Breda. Hun ‘The Americain Tiger’ is een tijgerbol met huisgemaakte filet americain, knapperige ijsbergsla, gesmolten kaas, mini-augurken, een kapperappeltje, een medium gekookt eitje en zelfgemaakte filet americain saus.

Ook over dit broodje was de jury zeer te spreken. Zij sprak over het ‘heruitvinden van een klassieker’. “Het broodje kan snel bereid worden, oogt smakelijk en heeft het in zich om een bestseller te worden.”

Andere finalisten zijn ‘Bosbrietje’ van ‘t Hof van Eten in Den Haag, ‘Smoked Livar Belly’ van Het Proefplein in Oudenbosch en ‘The Grilled Baker’ van Baker&Moore in Rotterdam.

In 2012 ging de Bredase brasserie ‘t Stief Kwartierke naar huis met de prijs. De lunchroom won met het broodje ‘Say Cheese’, bestaande uit drie mueslibolletjes met Gorgonzola met Gandaham, mozzarella en abrikoos en geitenkaas met spek, geserveerd met een frisse salade.