Logo bredavandaag.nl
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens

Aftrap carnaval met Elluf Elluf Feest in Mezz Breda

BREDA - Het het nieuwe carnavalsseizoen in het Kielegat staat alweer bijna voor de deur. Daarom wordt op vrijdag 6 november het startschot van carnaval gegeven tijdens het Elluf Elluf feest in de Mezz.


Op ‘Ut Kielegats Elluf-Elluf-Feest’ kan er weer een nieuwe leutperiode worden afgetrapt. Ook dit jaar wordt er op het pre-carnavalsfeest de jaarlijkse carnavalsliedverkiezing voor de deelnemende kapellen gehouden. Tijdens deze verkiezing, oftewel 'ut Blèèrfêêst', wordt het nieuwe carnavalslied 2016 verkozen.

Volgens de organisatie belooft het ook dit jaar weer een spannende strijd te worden. Er hebben inmiddels tien Kielegatse kapellen aangegeven deel te nemen aan de carnavalsliedverkiezing. “Een geweldig aantal, wat maar weer eens onderstreept dat de kapellen in ut Kielegat zich enorm inzetten en de carnavalsliedverkiezing leeft en in de lift zit”, aldus de organisatie van Elluf Elluf.

Tijdens het feest wordt ook de Prins van ut Kielegat aan het publiek voorgesteld. Of het dit jaar wederom Prins Petrus C LIe d’un Alleraller Irste is die met de scepter zwaait, moet nog blijken. Wat wel zeker is, is dat er deze avond een nieuwe nar wordt gepresenteerd.

Coverband ‘De Bijtels’ sluit het feest af met een optreden. Het Elluf Elluf feest begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief