Foto's van Outdoor Brabant 2015.
Foto's van Outdoor Brabant 2015. Tessa Gorissen

Outdoor Brabant wil in 2016 editie van twee weken

Sport

BREDA – De organisatie van Outdoor Brabant wil de editie van 2016 uitbreiden naar een programma van twee weken. In de eerste week staat dan het FEI WK Vierspannen op het programma. In de tweede week is dat de reguliere editie van Outdoor Brabant.

Het streven om het paardensportevenement van 2016 twee weken te laten duren komt door het geplande WK vierspannen. “Dit wordt groots opgezet en trekt naar verwachting zoveel extra bezoekers dat we dit naast het programma van de reguliere Outdoor Brabant willen organiseren”, zegt woordvoerder Anita Lussenberg. De bedoeling is dat het evenement wordt opgesplitst in twee keer vier dagen.

"Het WK Vierspannen wordt een enorme happening die sporters en fans van over de hele wereld naar Breda zal trekken," zegt toernooi-directeur John de Vos. "Tegelijkertijd staat het format dat we met Outdoor Brabant bieden, met vier paardensportdisciplines, shows en de gezellige Outdoor Fair, de afgelopen jaren ook als een huis. Dat koesteren we en daarom gaan we ons ervoor inzetten om er twee weken lang een spektakel van te maken.”

De reguliere variant van het paardensportevenement kost de organisatie ongeveer 1 miljoen euro. Wat hier nog bovenop komt met de extra dagen, is volgens Lussenberg afhankelijk van de diverse scenario’s en terreinindelingen en de daarbij passende begrotingen. De Vos: “Natuurlijk moeten we er wel eerst voor zorgen dat we voldoende financiële dekking hebben voor deze twee topevenementen, daarvoor hebben we committment van bedrijfsleven, overheid en de sport nodig. De gesprekken zijn in volle gang met alle betrokken partijen en ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

Volgens Lussenberg reageert iedereen erg enthousiast op het plan. Het wordt pas zeker of het evenement wordt uitgebreid naar twee weken wanneer alle contracten zijn getekend. Ze verwacht dat begin volgend jaar de knoop wordt doorgehakt.

In 2017 staat er weer een normale editie op de planning, tenzij er een ander NK of WK georganiseerd gaat worden. Outdoor Brabant 2016 staat vooralsnog gepland van 31 augustus t/m 11 september. Of er dan ook weer entreegeld betaald moet worden door bezoekers is nog onduidelijk.