NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. Peter Visser

NAC haalt uit en scoort er zes in Oss

BREDA/OSS – NAC heeft vrijdagavond eenvoudig gewonnen van FC Oss. De Bredanaars hadden geen kind aan de tegenstander en wonnen met 1-6. Voor Marinus Dijkhuizen een fijn debuut, met wederom Mats Seuntjens als een van de uitblinkers.

NAC kende een goede openingsfase, maar ging slordig met de kansen om. FC Oss kreeg na een overtreding van Kenny van der Weg een vrije trap net buiten de zestien. Na een kwartier voetballen schoot Istvan Bakx de Ossenaren op voorsprong door de bal hard en strak buiten het bereik van Jelle ten Rouwelaar te trappen.

Ook het tweede doelpunt werd gemaakt uit een standaardspelsituatie, maar dit keer was het NAC dat het net wist te vinden. Joey Suk schampte een vrije trap van Vlatko Lazic en bracht zo de Bredanaars langszij.

Vijf minuten na de gelijkmaker was het Mats Seuntjens die zijn ploeg op voorsprong zette. Seuntjens dribbelde langs zijn tegenstander en haalde de achterlijn. Daar aangekomen zag hij geen afspeelmogelijkheden en knalde dus vanuit bijna onmogelijke hoek de 1-2 langs keeper Nick Hengelman. Na een degelijke eerste helft kon NAC met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na de rust ontpopte Seuntjens zich net als vorige week tot belangrijkste speler van het veld. Bij de 1-3 werd binnengekopt door Sjoerd Ars was hij de man van de assist en nog voor dat er een uur gespeeld was in Oss scoorde Seuntjens de 1-4. Inmiddels staat de Bredanaar op zes treffers dit seizoen. Nog nooit maakte hij er meer dan vier in een seizoen.

In het resterende half uur voetballen gebeurde er vrij weinig. FC Oss had weinig in te brengen in de wedstrijd en ging in plaats van op zoek naar goals vooral op zoek naar penalty’s.  Pas na een tal van pogingen kreeg Oss waar het al zo lang om vroeg. Echter pakte Ten Rouwelaar voor de derde keer op rij een strafschop.

Kevin Brands, die als invaller binnen de lijnen was gekomen, liet één minuut later zien hoe je wel een strafschop benut: 1-5. Vlak voor tijd was het Suk die met zijn tweede van de avond de 1-6 eindstand op het scorebord bracht.

Voor Marinus Dijkhuizen was het een fijn debuut als trainer van NAC. Hij zag zijn ploeg gemakkelijk winnen van FC Oss. Door de derde overwinning op rij staat NAC inmiddels op een vijfde plaats. De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma voor NAC en wordt het de kunst om de scherpte en vorm die er nu heerst bij NAC vast te houden.