NAC heeft vrijdag 18 september met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen.
NAC heeft vrijdag 18 september met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Peter Visser

Dijkhuizen maakt Sjoerd Ars aanvoerder: 'Natuurlijke leider'

NAC

BREDA - Sjoerd Ars is de nieuwe aanvoerder van NAC. Dat heeft de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen dinsdag bekend gemaakt. Ars volgt Michael Dingsdag op. Jelle ten Rouwelaar is de tweede aanvoerder, terwijl Michael Dingsdag als derde op de lijst staat.

Ars kwam begin dit seizoen naar NAC Breda en heeft in korte tijd een belangrijke plek ingenomen in de selectie, aldus NAC. Naast zijn belangrijke aandeel in het veld, is de spits van grote waarde achter de schermen en in de kleedkamer, meldt de club op de website.  “Ik heb de selectie de afgelopen weken geobserveerd en geconstateerd dat Sjoerd veel aanzien geniet binnen onze selectie", aldus Dijkhuizen. "Hij is een natuurlijk leider, die met veel bevlogenheid mensen voor zich weet te winnen. Hij past hiermee in het beeld dat ik van het aanvoerderschap heb."

Ten Rouwelaar is  aanvoerder als Ars niet op het veld staat. De doelman was lange tijd aanvoerder, maar in de winterstop van vorig seizoen moest hij de aanvoerdersband afstaan. Toen kreeg Marcellis de band. De afgelopen maanden zat de band om de arm van Michael Dingsdag, maar dankzij een schorsing en een blessure is hij sinds september niet meer in actie gekomen.