Afbeelding
Breda's Museum

15 finalisten Van Gogh schilderwedstrijd bekend

Cultuur

BREDA - Het Breda’s Museum heeft de vijftien finalisten van de Van Gogh Schilderwedstrijd bekendgemaakt. Op 19 november worden de winnaars beloond. Ook vindt dan de officiële opening van de tentoonstelling ‘125 variaties op Van Gogh’ plaats.

Van de 15 finalisten zijn er 12 afkomstig uit 11 verschillende Nederlands gemeenten, twee uit België en is één werk afkomstig van een in Spanje woonachtige Nederlandse kunstenaar. Onder de finalisten zijn Els van Asten, Jolande van Lith, Cees Peeters, Frans Frengen en Els Rietmulder. Zij krijgen samen met de overige finalisten vanaf 14.00 uur te horen wie de drie grote winnaars zijn.

De winnaars krijgen een rondleiding en masterclass bij Royal Talens in Apeldoorn, een fotoposter van ‘Het Stadsgezicht’, een van de topstukken uit de collecties van het Breda’s Museum. Daarnaast is er voor de eerste, tweede en derde prijs een door VVV Breda samengesteld typisch Bredase arrangement.  

De jury bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.

Zie voor alle finalisten www.vangoghschilderwedstrijd.nl/finalisten