Het stadskantoor van de gemeente Breda aan de Claudius Prinsenlaan. foto Hinke Rutten
Het stadskantoor van de gemeente Breda aan de Claudius Prinsenlaan. foto Hinke Rutten

Opnieuw collectieve zorgverzekering voor Bredase minima

Algemeen

BREDA - Het contract met zorgverzekeraar CZ voor de collectieve zorgverzekeringen is verlengd door de gemeente. De eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen is vanaf 2016 meeverzekerd.

Mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten kunnen terecht voor de collectieve zorgverzekeringen van CZ. De twee verzekeringen bestaan uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Voor de standaardverzekering, ook wel Gemeente Extra genoemd, geldt een netto gezinsinkomen van maximaal 1520 euro per maand. Voor het uitgebreide pakket mag het netto gezinsinkomen 1800 euro per maand zijn.

De gemeente draagt maandelijks bij in de kosten. Daarnaast geeft CZ zeven procent korting op de premie en zit de eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen vanaf 2016 in het pakket. Mensen die mogelijk in aanmerking komen voor één van de zorgverzekeringen krijgen een brief van de gemeente.

Breda heeft sinds 1999 een samenwerking met CZ. Vorig jaar is daar een tweede pakket bijgekomen, bedoeld voor mensen met een laag inkomen, die wel hoge zorgkosten hebben. Ruim 8200 Bredanaren hebben een van deze verzekeringen.