Afbeelding
NHTV

NHTV Entrepreneurship Award voor muzieklessen door studenten

Economie

BREDA - Myrthe van Kesteren heeft de tweede editie van de strijd om de NHTV Entrepreneurship Award gewonnen met haar idee StudentSound. De derdejaarsstudente International Media and Entertainment Management won in de categorie ‘beste start-up’. StudentSound geeft betaalbare muzieklessen thuis, die door studenten gegeven worden.
 

Van Kesteren begon ongeveer een jaar geleden met haar idee. De professionele jury, bestaande uit vier ondernemers en de directeur van Starterslift, kozen een unaniem voor haar onderneming.

Behalve Van Kesteren waren er nog twee winnaars van het evenement. Joyce Zengerink (studente toerisme) won in de categorie ‘beste zakelijk concept’ met haar concept de ‘Wensvaas’. De Wensvaas is een bloemenvaas gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar, waterdicht karton. Naast het oplossen van een praktisch probleem van het niet hebben van een vaas voor je bloemen, maakt de vaas het schenken van bloemen specialer en persoonlijker omdat mensen op de vaas, die voor meerdere gelegenheden ontworpen is, kunnen schrijven.

Studente Roxana Hankovits (Hotel) en Ole Dorlemann (Leisure) werden als publieksfavorieten gekozen met hun concept DeliveRace. Zij leveren op flexibele tijden een cateringafleverdienst (aan autoraceteams in het bijzonder). Klanten kunnen eten wat, wanneer en waar ze willen zonder een eigen cateraar in de arm te nemen.

De tien genomineerden moesten tijdens het finale-evenement vragen van de jury beantwoorden. Ook werd een professionele pitchvideo van elke genomineerde vertoond, waarin zij zichzelf voorstelden en hun concept toelichtten.